Roma - Fra Peter og Paulus til i dag. Reiseleder Sigurd Hareide FULLTEGNET!

Velkommen til å bli med på en spennende tur til denne vakre, historiske byen! Reiselederen vil være opptatt av å sette sammen bitene i «puslespillet Roma» og formidle de store linjene i byens historie - med vekt på kristendommens historie de første trehundre år og på «reformasjonstiden» på 15-1600-tallet da Roma blomstret i barokk praktutfoldelse.

Roma - Fra Peter og Paulus til i dag. Reiseleder Sigurd Hareide FULLTEGNET!

Sigurd Hareide (født 1972) er universitetslektor i KRLE ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han bor på Nøtterøy sammen med sin kone Tonje Gjelstad Hareide som deltar som praktisk reiseleder på turen. Sigurd er utdannet teolog med spesialisering i kristendommens historie. I sin jobb som lærerutdanner har han utviklet studieturkonseptet «Med Roma som klasserom» og har i den forbindelse vært reiseleder en rekke ganger for lærerstudenter på studietur til Roma.

Pris for reisen er KUN KR 10.000,-
Dato for reisen er 15. – 20. oktober 2020 


PROGRAM             

DAG 1 Torsdag 15. oktober: NORGE - ITALIA, ROMA  
Avreise til Roma med ettermiddagsflyet fra Gardermoen. Transport til vårt hotell helt sentralt i Roma, Hotel Adriano, fem minutter fra Pantheon.

DAG 2 Fredag 16. oktober: Norge i Roma – en vandring i Romas historiske sentrum
(med mulighet for å delta i den norske messen ved St. Olavsalteret på ettermiddagen)
Vi starter dagen klokken 9 med en vandring i det historiske sentrum der vi bor. Fra hotellet er det ti minutter til Piazza del Popolo der porten til Roma nordfra ligger.
Fra den vakre plassen som ønsker oss velkommen til Roma, går vi innom Spansketrappen og strøket der de norske forfatterne vanket, på vår vei til det norske alteret i Roma, viet til Olav den hellige, i kirken San Carlo al Corso.
Derfra går ferden videre til Pantheon, et av hovedsymbolene på Romas tidløshet, bygget som tempel for alle guder (gresk: pantheon) på begynnelsen av 100-tallet og omgjort til kristen kirke viet til Maria og alle martyrer på 600-tallet.

Etter å ha sett Pantheons evige hvelv, går vi rett rundt hjørnet til kirken Santa Maria sopra Minerva. Romas eneste gotiske kirke er rik på historier og skiller seg ut mellom all barokken. Rett bak Mariakirken ligger jesuittkirken Sant’Ignazio, viet til jesuittenes grunnlegger St. Ignatius.
Etter en solid siesta, kan de som ønsker det delta i den norske messen ved St. Olavsalteret i anledning minnedagen for St. Olavs omvendelse 16. oktober og de årlige Olavsfestdagene som Venneforeningen for St. Olavsalteret i Roma arrangerer. Messen (trolig kl. 16) er en katolsk messe med deltakelse også av mange ikke-katolikker og med dyktige musikalske krefter fra Norge. På kvelden kan de som ønsker det bli med reiselederne på en romersk restaurant for å spise middag. Avgang fra hotellet kl. 19.00.

DAG 3 Lørdag 17. oktober: Det kristne Roma – fra forfulgt minoritet til Romerrikets religion
Lørdag gjør vi en lengre byvandring på nærmere 7,5 km med mulighet for å gå tilbake til hotellet etter lunsj. I løpet av vandringen utforsker vi Romas opprinnelse og vekst frem mot keisertiden (30 f.Kr.-400 e.Kr.), men først og fremst det kristne Roma, fra forfulgt minoritet på Peter og Paulus’ tid, til Romerrikets statsreligion etter keiser Konstantin, i løpet av 300-tallet. Vi starter fra hotellet klokken 9 og vandrer til Kapitolhøyden, Romas sentrum gjennom 2500 år, og derfra forbi ruinene ved Forum Romanum, keisertorgene og Colosseum, til kirken San Clemente, en ekte tidsmaskin. Her går vi inn og ned fra dagens gateplan til en kirke fra 1100-tallet, og derfra videre nedover til en kirke fra 300-tallet, helt ned til rom som trolig ble brukt av det første århundrets husmenighet, ifølge tradisjonen ledet av Klemens, den tredje biskopen i Roma etter Peter. Underveis nedover i historien møter vi også et alter for en av kristendommens konkurrenter på 200-tallet, Mithra-kulten.

Etter besøket i San Clemente, spiser vi en enkel lunsj i nærheten av kirken. Deretter vandrer de som ønsker det videre til den fantastiske utsikten ved firehundretallskirken Santa Sabina på Aventinerhøyden, som også byr på et av de vakreste og mest autentiske kirkerommene fra antikkens kristnede Roma. Underveis går vi forbi den store veddeløpsbanen, Cirkus Maximus, og ser over til palassruinene på Palatinerhøyden, før vi på hjemveien sneier innom den jødiske ghettoen. På kvelden kan de som ønsker det bli med reiselederne for å spise middag. Avgang fra hotellet kl. 19.30.

DAG 4 Søndag 18. oktober: Søndag i Roma, med Peterskirken og Vatikanet
Etter den lange vandringen lørdag, starter vi litt senere søndag formiddag (Men om noen ønsker å oppleve en søndagsmesse i Roma, kan reiseleder gi tips om aktuelle kirker). Vi vandrer fra hotellet kl. 11, via Piazza Navona og Englebroen, til Petersplassen. Om paven er hjemme, er vi tilstede blant pilegrimer og turister når han fra vinduet i Det apostoliske palass holder sin tradisjonelle, korte tale ved Angelusbønnen kl. 12. Før vi stiller oss i køen inn i Peterskirken, Peters gravkirke, samler vi krefter og spiser en enkel lunsj. Underveis i køen og før vi går inn, orienterer reiseleder om Peterskirken, paven og Vatikanet, verdens minste stat. Den enkelte bestemmer selv lengden på oppholdet i Peterskirken (Det er mulig å se utsikten fra tårnet for ca. 10 euro pr. person).

Søndag ettermiddag er til egen disposisjon, en perfekt tid for en rolig rusletur i Romas gater og kanskje særlig for å se nærmere på området rundt Piazza Navona, nær hotellet. Om kvelden kan de som ønsker det bli med til den pittoreske bydelen Trastevere på den andre siden av Tiberen, byens elv, og se kirken Santa Maria in Trastevere, et av de eldste kirkesteder i verden i kontinuerlig bruk (fra begynnelsen av 200-tallet) før vi spiser middag på en restaurant i bydelen. Avgang fra hotellet kl. 19.

DAG 5 Mandag 19. oktober: Busstur til Paulus’ gravkirke og katakombene
Den siste hele dagen i Roma går turen til kirken St. Paulus utenfor murene, Paulus’ gravkirke og Romas nest største kirke. Vi reiser med buss fra hotellet kl. 9 (ca. 20-30 minutters reisetid). Etter besøket i Paulus-kirken, tar bussen oss til St. Callistus-katakombene som med sine underjordiske ganger og gravkamre i veggene, også ble et viktig gudstjenestested for de første århundrers kristne. Bussen kjører oss tilbake til hotellet før lunsj, og ettermiddagen er til egen disposisjon. Om kvelden kan de som ønsker være med og spise sammen den siste kvelden i Roma.

DAG 6 Tirsdag 20. oktober: ITALIA - NORGE
Tid til egen disposisjon før avreise.

Detaljer om reisen

Pris: Kr. 10.000,- per person i dobbeltrom *
Dato: 15. - 20. oktober 2020
Flyreise: Flyreisen bookes ca. elleve måneder før reisen starter. *
Tilslutningsfly: Ta kontakt for pris på tilslutningsfly
Bosted: Hotell Adriano Hotellet ligger nær Pantheon, på Marsmarken. 
Inkludert i prisen: Flyreise, all transport, hotell fem netter inkl frokost ,alle inngangsbilletter i følge programmet, og norske reiseledere. 
Ikke inkludert i prisen: Reiseforsikring, eventuelt enkeltromstillegg på kr. 1900,-, lunsj og middag betaler den reisende selv. Reiselederne vil gi tips om spisesteder til lunsj og middag og invitere med til restauranter hver kveld.  Mat på flyet er ikke inkludert (kan kjøpe kaldmat på flyet) og ikke tips til sjåfører og hotellbetjening. 
På denne reisen gjelder spesielle vilkår, og det er begrenset med plasser til disse vilkårene. Forbehold om programendringer. 

* Spesielle vilkår for reisene til 10.000,-
FORBEHOLD OM PRISENDRINGER 
Prisene ble satt våren 2019. Flybilletter og andre transporttjenester på reisene i 2020 er ikke helt klare da reisene ble lagt ut for salg, og det kan derfor forekomme endringer Prisene forutsetter normal flypris og er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til ca 11. måneder før den enkelte reise.  Se for øvrig våre standard reisevilkår

 

Gulsrud booking

33 80 17 00


Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Kontakt oss

Vi booker kun grupper over 20 personer
Powered by Cornerstone