Sharm el-Sheikh og retreatsenteret til biskop Thomas i ørkenen. Reiseleder er Bente Pladsen

Vi starter med snorkling i Rødehavet, i Sharm el-Sheikh. Deretter tar vi innenlandsfly til Kairo og møter en av partnerne til Stefanusalliansen på Anafora Retreatsenter. Biskop Thomas tok initiativet til å bygge dette senteret som har blitt en livgivende oase midt i ørkenen. Dette er blitt et sted hvor kristne fra hele Egypt kommer for å hente styrke, fellesskap og håp. Her bor vi i to dager og vi besøker andre klostre omkring som ble grunnlagt allerede på 3-400-tallet. Vi tar en tur innom pyramidene i Giza og besøker Mamma Maggis imponerende arbeid blant barn i søppelbyen Moccata. Herfra går turen tilbake til Sharm el-Sheikh hvor vi avslutter turen med sol og bading.

Sharm el-Sheikh og retreatsenteret til biskop Thomas i ørkenen. Reiseleder er Bente Pladsen

Bente Pladsen har et hjerte for Egypt og sitter i Stefanusalliansens styre. Hun har i flere år samarbeidet med Stefanusalliansens partnere i Egypt om ungdomsutvekslinger. Hun er opptatt av de kristnes situasjon i Egypt i dag og hvordan vi kan stå sammen med dem. ”Vi har så mye å lære av våre søsken i Egypt. De lever under stort press, men lever et kraftfullt liv i etterfølgelse av Jesus som berører og som inspirerer.”

Bente er utdannet sykepleier og diakon og arbeider i ulike prosjekter med barn og unge.

Pris for denne reisen er KUN KR. 10.000,-
Dato for turen er 21. - 28. mars 2020

 


PROGRAM
DAG 1 Lørdag 21. mars: NORGE - EGYPT
Ankommer sent fredag kveld Sharm el-Sheik med direktefly
(5,5 timer flyreise)

DAG 2 Søndag 22. mars: SHARM EL-SHEIKH
Sharm el-Sheikh - Bading og snorkling ved korallrevene ved hotellet.

DAG 3 Mandag 23. mars: SHARM EL-SHEIKH, KAIRO OG ANAFORA
Besøke The Old Market i Sharm el-Sheikh og soling og bading ved hotellet.

Sent mandag kveld. Flyr fra Sharm el-Sheikh til Kairo og ankommer Anafora retreatsenter

DAG 4 Tirsdag 24. mars: ANAFORA 
Vi besøker gamle klostre i området rundt Anafora. Det eldste fra 3-400 tallet. 
St. Bishop Monastry, Syrians Monastry og St. Macarious Monastry 
Omvisning av munkene der. Fantastisk opplevelse å besøke disse klostrene!

På ettermiddagen omvisning og samtale med Biskop Thomas på Anafora retreatsenter eller noen av nonnene som jobber der. Her vil vi få høre om den koptiske kirke og dens historie, ø
rkenfedrene og klosterbevegelsen, utfordringer for de kristne i dagens Egypt, Stefanusalliansens partnere i Egypt og Biskop Thomas og hans visjon.

DAG 5 Onsdag 25. mars: MAMMA MAGGIS PROSJEKT
Vi spiser frokost og besøker en av barnehagene til Mamma Maggi i søppelbyen Mokattam og deretter grottekirken som også ligger der. Da får vi også høre om det fantastiske arbeidet de har for disse fattige barna og visjonen bak det. Vi spiser lunsj her som er typisk egyptisk mat. 

Alternativ etter lunsj som ikke er inkludert i prisen:
Reise til Giza og se på pyramidene. Pris for dette ca kr. 250,-. 

Onsdag kveld: Vi kjører fra Mokattam og opp til flyplassen. Flyr tilbake til Sharm el-Sheikh

DAG 6 Torsdag 26. mars: SHARM EL-SHEIKH
Bading og soling ved hotellet

DAG 7 Fredag 27. mars: SHARM EL-SHEIKH
Bading og soling ved hotellet

Fredag ettermiddag/kveld for de som ønsker det:

Besøke koptisk menighet i Sharm el-Sheikh etablert av Biskop Pavly. Han startet med bibeltimer for koptiske ungdommer som jobbet i Sharm el-Sheikh for flere år siden. Dette er et spennende prosjekt!

Bente Pladsen traff han i 2015 da han var i Norge i forbindelse med et samarbeidsprosjekt de hadde med Bibelselskapet. Nå er han biskop et annet sted i Egypt, men er av og til i Sharm el-Sheikh.                            

DAG 8 Lørdag 28. mars: EGYPT - NORGE
Vi slapper av ved hotellet til vi skal dra. Vi kjøres til flyplassen utpå formiddagen.

Detaljer om reisen

Pris: Kr. 10.000,- per person i dobbeltrom *
Dato: 21. - 28. mars 2020
Flyreise: Direktefly fra Gardermoen. Flytider er ikke satt 
Tilslutningsfly: Ta kontakt for pris på tilslutningsfly
Bosted: Hotell Marriott Renaissance som er et All inclusive hotell med høy sikkerhet og nydelig beliggenhet. Det ligger ned mot Rødehavet hvor det er fantastisk å snorkle. Krystallklart vann og et yrende liv i sjøen med masse fargerike fisker. Temperaturen i vannet i februar-mars er på ca. 22-24 grader
Anafora retreatsenter bor vi på i tre netter, se program. 

Inkludert i prisen: Flyreise, all transport, hotell fire netter, frokost og middag fire dager, alle inngangsbilletter og norske reiseledere. 
Ikke inkludert i prisen: Reiseforsikring, eventuelt enkeltromstillegg på kr. 2900,-, lunsjer, drikke til måltidene, mat på flyet (kan kjøpe kaldmat på flyet) og tips til sjåfører og hotellbetjening. 
På denne reisen gjelder spesielle vilkår, og det er begrenset med plasser til disse vilkårene. 

* Spesielle vilkår for reisene til 10.000,-
FORBEHOLD OM PRISENDRINGER 
Prisene ble satt våren 2019. Flybilletter og andre transporttjenester på reisene i 2020 er ikke helt klare da reisene ble lagt ut for salg, og det kan derfor forekomme endringer Prisene forutsetter normal flypris og er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til ca 11. måneder før den enkelte reise.  Se for øvrig våre standard reisevilkår

PÅMELDINGSSKJEMA

I Egypt er tips en del av lønnen til de om jobber i serviceyrker. Dette er ikke inkludert i turprisen. Dette betales kontant til guide/reiseleder. mer info om dette kommer. 

Bekreftelse, generell info og giro for innbetaling av depositum, kr. 3 000,- blir så tilsendt. Det er begrenset med plasser på turen, så rask påmelding anbefales.   

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato.
  
Sluttfaktura for turen blir sendt med forfall ca. 8 uker før avreise. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Reisedokumenter oversendes ca. 2 uker før avreise. 

Alle må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å gyldig forsikring for turen. Dersom du er usikker så sjekk med ditt forsikringsselskap om reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Skal dere bo på dobbeltrom så holder det at dere fyller ut ETT påmeldingsskjema! 

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Gulsrud reiser
på telefon: 33 80 17 00 eller post@gulsrudreiser.no 

 
Har du valgt å bo på dobbeltrom, så trenger vi informasjon om den personen du skal bo sammen med. 


 

Gulsrud booking

33 80 17 00


Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Kontakt oss

Vi booker kun grupper over 20 personer
Powered by Cornerstone