En uke på vakre Kreta - spennende kultur og historie!

Kreta er den største av de greske øyene og blant de største i Middelhavet. Her får du oppleve sol og varme, spennende religionshistorie, gamle kulturminner, ekte gresk gjestfrihet og deilig, blått Middelhav. Det var i år 59 etter Kristus at Paulus sammen med sitt reisefølge ankom øya og brakte kristendommen til det kretiske folket. Titus, som var med på reisen, ble Kretas første biskop (Titus 1,5).

Naturen er flott her; utallige stier tar deg fra små fjellandsbyer til landsbyene som ligger tett på havet, det fins ville landskap, grotter, nydelige innsjøer og elver og strender som ligger helt for seg selv. Kreta har imponerende slott, borger og kirker og andre arkeologiske skatter.

På denne turen vil vi ha to heldagseksursjoner mens vi de andre dagene vil nyte hotellet med badebassenget like ved den åtte kilometer lange sandstranden. Det går jevnlig rutebuss inn til Rethymnon seks kilometer unna. Denne byen er Kretas tredje største og har ca 40 000 innbyggere. Byen ble bygget i antikken. Gamlebyen, som er bygget av venetianerne, er en av de best bevarte gamlebyene på Kreta.

Prisen for denne turen er KUN KR. 10.000,-
Dato for turen er 15. – 22. august 2020

PROGRAM

DAG 1 Lørdag 15. august NORGE - KRETA
På flyplassen tas vi imot og kjører buss til Adele Beach Hotel som ligger litt for seg selv, helt i utkanten av Platanes. Herfra er det 6 km inn til byen Rethymnon.

DAG 2 Søndag 16. august FRITID
Denne dagen bruker vi på å nyte hotellets solsenger, basseng og stranden med Middelhavet som ligger et steinkast fra bassenget. Den som vil kan selvfølgelig utforske nærområdet.

DAG 3 Mandag 17. august UTFLUKT I PAULUS FOTSPOR - se detaljer nedenfor

DAG 4 Tirsdag 18. august FRITID
Etter en lang utflukt dagen i forveien er det godt med en rolig dag. Du bestemmer selv hvordan du vil bruke den.

DAG 5 Onsdag 19. august FRITID
Denne dagen kan gjerne brukes på å reise inn til Rethymnon og oppdage byen, spesielt den fine gamlebyen.

DAG 6 Torsdag 20. august UTFLUKT "HISTORISKE KRETA" - se detaljer nedenfor

DAG 7 Fredag 21. august FRITID
Dagen før hjemreise kan brukes på det du selv ønsker - strand, vann, basseng, små butikker i Platanes eller Rethymnon - eller det du har tenkt på i løpet av oppholdet at du har lyst til å få med deg.

DAG 8 Lørdag 22. august KRETA - NORGE
Vi får transport til flyplassen og reiser hjem igjen til Norge.

Heldagsutflukt i Paulus fotspor

  • Etter frokost på hotellet drar vi til sørsiden av Kreta denne dagen. Først stopper vi i fjellandsbyen Spili før vi ser klosteret Kalyviani. Senere drar vi til den første byen på Kreta som aksepterte kristendommen, Gortyn. Her skal vi få se en kirke fra 500-tallet som er bygd til minne om at det var her Paulus kalte disippelen Titus til å bli biskop av Kreta (Titus 1,5). Etter å ha besøkt Phaestos, en by fra den minoiske perioden, kommer vi til Agia Galini, den lille stranden der Paulus måtte søke ly. Etter dette returnerer vi til Rethymnon og hotellet vårt. Underveis på denne ekskursjonen vil vi se mange landsbyer i fjellsidene, vilt landskap og religiøse og historiske steder.
  • Lunsjen vår spiser vi i en typisk kretisk landsby.
  • Tilbake på hotellet venter hvile og middag.

Heldagsutflukt Historiske Kreta

  • Vi spiser frokost på hotellet og reiser så til klosteret i Arkadi, et av Kretas mest berømte, med en vakker og imponerende fasade. Dette klosteret sto helt sentralt i kampen mot tyrkerne. 943 grekere, flesteparten kvinner og barn, søkte tilflukt i klosteret. 5000 tyrkere omringet dem. Etter harde kamper innså grekerne at de ikke kom til å vinne og bestemte seg for å lide martyrdøden. På ordre fra klosterets abbed, sprengte de dynamitt så de aller fleste omkom, også noen tyrkere. Klosteret ble et nasjonalt symbol på den greske motstanden. 
  • Etter klosteret drar vi videre til en koselig liten fjellandsby som heter «Margarites». Den er kjent for sin produksjon av keramikk, både tradisjonell og mer moderne. Vi besøker verkstedet "Tsikalario" der du ikke bare kan få se skikkelig håndtverk, men også kan få prøve å lage din egen keramikk. Vi tar også en spasertur gjennom denne tradisjonelle landsbyen, og her tar vi en kaffepause.
  • Så drar vi videre til Zoniana der vi besøker en grotte som heter Sfedoni. Denne regnes som en av de best bevarte grottene i Hellas, og den første på Kreta. Grotten av stalaktitt med stalaktitt-dekor er imponerende og absolutt verdt å besøke.
  • Siste stopp på denne heldagsutflukten er i en tradisjonell landsby der vi får anledning til både å lage og smake på kretisk ost. Vi spiser lunsj i en tradisjonell landsby så vi får kjenne på den spesielle greske atmosfæren. På kvelden venter hvile og middag på hotellet.

Detaljer om reisen

Pris: Kr. 10.000,- per person i dobbeltrom *
Dato: 15. - 22. august 2020
Flyreise: Flyreisen bookes ca. elleve måneder før reisen starter. *
Tilslutningsfly: Ta kontakt for pris på tilslutningsfly
Bosted: Adele Beach Hotel, all inclusive. 
Inkludert i prisen: Flyreise, all transport, to heldagsutflukter med lunsj, hotell hele oppholdet, alle måltider på hotellet (All inclusive) og norsk reiseleder. 
Ikke inkludert i prisen: Reiseforsikring, eventuelt enkeltromstillegg på ca kr. 3900,-, mat på flyet (kan kjøpe mat på flyet) og tips til sjåfører og hotellbetjening. 
På denne reisen gjelder spesielle vilkår, og det er begrenset med plasser til disse vilkårene. Endringer i programmet kan forekomme. 

* Spesielle vilkår for reisene til 10.000,-
FORBEHOLD OM PRISENDRINGER 
Prisene ble satt våren 2019. Flybilletter og andre transporttjenester på reisene i 2020 er ikke helt klare da reisene ble lagt ut for salg, og det kan derfor forekomme endringer Prisene forutsetter normal flypris og er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til ca 11. måneder før den enkelte reise.  Se for øvrig våre standard reisevilkår

PÅMELDINGSSKJEMA 

Bekreftelse, generell info og giro for innbetaling av depositum, kr. 3 000,- blir så tilsendt. Det er begrenset med plasser på turen, så rask påmelding anbefales.   
  
Sluttfaktura for turen blir sendt med forfall ca. 8 uker før avreise. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Reisedokumenter oversendes ca. 2 uker før avreise. 

Alle må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å gyldig forsikring for turen. Dersom du er usikker, sjekk med ditt forsikringsselskap om reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Skal dere bo på dobbeltrom så holder det at dere fyller ut ETT påmeldingsskjema! 

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Gulsrud reiser
på telefon: 33 80 17 00 eller post@gulsrudreiser.no 

 Har du valgt å bo på dobbeltrom, trenger vi informasjon om den personen du skal bo sammen med. 

 

Gulsrud booking

33 80 17 00


Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Kontakt oss

Vi booker kun grupper over 20 personer
Powered by Cornerstone