Vandring fra Vigo til Santiago de Compostela. Reiseleder er Mari Haga. FULLTEGNET!

Å være pilegrim er så mye mer enn å bare gå - så mye mer enn å bare bevege seg fra et sted til et annet. Det er en tilværelse frakoblet hverdagens stress, jag og stramme rammer. En tilværelse hvor øyeblikket blir det essensielle og hvor veien og opplevelsene kommer deg i møte ettersom du går – ett skritt av gangen. Det å gå på veier og stier hvor det har vandret tusentalls av mennesker i hundrevis av år, fyller en med både ydmykhet og fasinasjon.

De siste årene har antallet pilegrimer skutt i været, og langs rutene kan du treffe folk fra hele verden og i alle aldersgrupper. Noen går alene og andre går i grupper. Noen går fort og andre går sakte. Alle har sin egen motivasjon for å gå, enten det handler om eventyrlyst, religion, kultur, historie, fysisk utfordring, mental bearbeiding og refleksjon eller en miks. Det er plass til alle! Det er plass til deg!
På denne turen skal vi ta fly til Porto i Portugal og bli kjørt til Vigo i Spania der vi skal vandre i fem dager helt til Santiago de Compostela. Etter en natt i Santiago de Compostela kjøres vi tilbake til Porto der vi er en hel dag før hjemreisen tl Norge. Reiseleder er Mari Haga fra Stavern. Mari er lærer, og for tiden underviser hun i norsk for voksne innvandrere. Hun forteller dette om egne opplevelser fra pilegrimsvandringer: «Våren 2009 gikk jeg min første pilegrimsvandring. Det var en tur på 1600 km som endte i Santiago de Compostela. Opplevelsen var helt fantastisk. Etter det har det blitt mange vandringer! Noen lange og noen korte. Pilegrimsvandringene har gitt meg så mye. Det har faktisk endret livet mitt! Derfor ønsker jeg så gjerne at andre skal få oppleve noe av den magien som finnes langs pilegrimsrutene.»


Pris for denne reisen er KUN KR. 10.000,-
Dato for reisen er 19. – 26. september  2020          

PROGRAM

DAG 1 Lørdag 19. september NORGE - PORTUGAL - SPANIA
Vi ankommer Porto, og fra flyplassen blir vi kjørt til Vigo der vi skal starte vandringen fra.

DAG 2 Søndag 20. september VIGO - REDONDELA
Fra Vigo skal vi gå nesten 90 kilometer til Santiago de Compostela. Vi starter med en firetimers vandring denne dagen.
Fra Vigo vandrer vi langs Vigo-bukten til vi når byen Redondela. Her slutter vi oss til den opprinnelige portugisiske Caminoen mot Santiago de Compostela.

DAG 3 Mandag 21. september REDONDELA - PONTEVEDRA
Denne vandredagen går vi langs kysten av Atlanterhavet, så her er det for eksempel fint å stoppe og prøve østers i fiskelandsbyen Arcade. Byen vi skal overnatte i er Pontevedra. Byens historiske sentrum er verdt et besøk – her er det mange romanske kirker og et torg av granitt. Dagens marsj er også på cirka fire timer.

DAG 4 Tirsdag 22. september PONTEVEDRA - CALDAS DE REIS
Veien ut av Pontevedra fører oss gjennom kastanjelunder, furu- og eucalyptusskog. I landsbyen Ponte Cabras går vi forbi den fine prestegården Santa María de Alba. Litt senere på turen møter vi en statue av Sankt James som med stokken sin viser oss veien videre. Vi passerer også en liten landsby, Tivo, som har et fint springvann før vi kommer fram til Caldas de Reis. Da har vi gått i rundt fem timer.

DAG 5 Onsdag 23. september CALDAS DE REIS - PADRÓN
Denne etappen tar cirka fire timer og starter med at vi krysser elva Umia og passerer noen varme kilder – de som er opphavet til byens navn som den fikk allerede i romertiden. Ruten fortsetter gjennom skog og stiger gradvis opp til landsbyen Santa Marina. Vi fortsetter på turen gjennom furuskog til dagens mål; Padrón.

DAG 6 Torsdag 24. september PADRÓN TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA
På den siste vandredagen som tar fire-fem timer, går vi gjennom en rekke små landsbyer på vei mot den historiske helligdommen A Esclavitude. På en bakketopp i nærheten ligger ruinene av Castro Luparia, et fort. Kort etterpå vil vi se noen av Galicias eldste veikors og ettersom vi nærmer oss Agro dos Monteiros, vil vi se de berømte spirene til katedralen i Santiago de Compostela i horisonten. Vi passerer enda noen ruiner – slottet A Rocha Vella – og vet at vi nærmer oss målet.

Vel fremme i Santiago de Compostela anbefales alle å få med seg denne perlen av en by; liten og historisk, men også full av liv. Gamlebyen er Unesco-listet, og det kan man godt forstå. Byen er ikke kun for pilgrimer, her er det lokale folk og mange studenter. Vi har ettermiddagen og kvelden i Santiago der vi også overnatter.

DAG 7 Fredag 25. september PORTO
Vi busses tilbake til Porto denne morgenen og tilbringer formiddagen og resten av dagen i Porto med overnatting der. Porto har en vakker, Unesco-listet gamleby som du kan oppleve denne dagen.

DAG 8 Lørdag 26. september PORTUGAL - NORGE
Hjemreise fra Porto til Norge.

Detaljer om reisen

Pris: Kr. 10.000,- per person i dobbeltrom *
Dato: 19. - 26. september 2020
Flyreise: Flyreisen bookes ca. elleve måneder før reisen starter. *
Tilslutningsfly: Ta kontakt for pris på tilslutningsfly
Bosted: 2-3*-hoteller langs ruta. Siste natten er i Porto på dette hotellet: . 
Inkludert i prisen: Flyreise, all transport, hotell alle netter, frokost alle dager og middag/kveldsmåltid fem dager, Pilegrimspass, detaljerte vandrebeskrivelser og kart, transport av bagasjen langs ruten og norsk reiseleder. 
Ikke inkludert i prisen: Reiseforsikring, eventuelt enkeltromstillegg på ca kr. 3900,-, lunsjer, drikke til måltidene, mat på flyet (kan kjøpe mat på flyet) og tips til sjåfører og hotellbetjening. 
På denne reisen gjelder spesielle vilkår, og det er begrenset med plasser til disse vilkårene. 

* Spesielle vilkår for reisene til 10.000,-
FORBEHOLD OM PRISENDRINGER 
Prisene ble satt våren 2019. Flybilletter og andre transporttjenester på reisene i 2020 er ikke helt klare da reisene ble lagt ut for salg, og det kan derfor forekomme endringer Prisene forutsetter normal flypris og er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til ca 11. måneder før den enkelte reise.  Se for øvrig våre standard reisevilkår

Påmeldingen til denne reisen er avsluttet eller reisen er utsolgt! 

Se info om andre turer på www.gulsrudreiser.no eller ta kontakt med oss! 

Mvh Gulsrud reiser 

33801700

 

Gulsrud booking

33 80 17 00


Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Kontakt oss

Vi booker kun grupper over 20 personer
Powered by Cornerstone