12 dagers festreise til Jordan, Israel og Vestbredden med biskop Ole Chr. Kvarme som guide! 21 mai til 1 juni 2019.

"I BIBELSKE FOTSPOR" 21. mai – 1. juni 2019

Bli med på en 12 dagers festreise til Jordan, Israel og Vestbredden med biskop Ole Chr. Kvarme og Hans Petter Foss som guider!

12 dagers festreise til Jordan, Israel og Vestbredden med biskop Ole Chr. Kvarme som guide! 21 mai til 1 juni 2019.

Fra Moses på Nebo berg til Messias i Jerusalem, fra stedet der Jesus ble døpt i Jordan til Galilea der han virket, gjennom Samaria og Jordandalen opp til Den hellige by. I møte med dagens Jordan, Palestina og Israel, med folkene der, med palestinske kristne og messianske jøder. 

I anledning Lutherstiftelsens jubileum inviterer Bok og Media og Gulsrud reiser til en festreise i bibelske spor 21. mai – 1. juni 2019: To døgn i Jordan, fire i Galilea og fem i Jerusalem med Betlehem.

I tillegg til besøkene på hellige og aktuelle steder, blir det frodige kveldssamlinger som det høver seg på en festreise og pilegrimstur. Det vil også bli spennende besøk i menigheter og gjester som kommer til hotellet på kveldene. 

Hovedguide blir tidligere Oslo-biskop Ole Chr. Kvarme, som har bodd i landet i 11 år. Han har arbeidet med Midtøsten i mer enn 40 år og ledet utallige grupper i møte med landet, folkene og den bibelske fortelling. Han har skrevet guideboken «Gjennom det gode landet», påskeboken «Åtte dager i Jerusalem» og «Barnet og Byen – en bok om Betlehem».

Hotell i Amman to netter: Al Fanar Palace hotel LES MER
Hotell i Tiberias fire netter. Emily`s Boutique hotel LES MER
Hotell i Jerusalem fem netter. Hotel Leonardo Jerusalem LES MER

PROGRAM

Dette er kun et utdrag av alle de opplevelsene vi legger opp til på denne turen. Et mer detaljert program kommer snart! 

Dag 1. Reisedag Oslo - Amman

Dag 2 Amman 
Vi begynner vår reise i Amman i Jordan. På Moab-fjellet fikk Moses se inn i løftets land og talte én siste gang før folket skulle gå inn i landet. Nede ved Jordan-elven stopper vi der Jesus ble døpt og begynte sin gjerning. I Amman besøker vi en lutherske menighet.

Dag 3 Jordan til Tiberias
Dagen etter drar vi gjennom Øst-Jordanlandet, er innom den gamle romerske byen Jerash og kjører gjennom hjemtraktene til profeten Elias, det skogkledde Gilead. Vi passerer Pella, et tidlig kristent senter i det første århundre og krysser over grensen inn i Israel og ankommer Tiberias.      

Bilde fra Jerash

12 dagers festreise til Jordan, Israel og Vestbredden med biskop Ole Chr. Kvarme som guide! 21 mai til 1 juni 2019.

 

Dag 4 Galilea
Jesus kalles ”Mannen fra Nasaret”, også ”Mannen fra Galilea”. Vi begynner i Kapernaum, utgangspunktet for hans virke i Galilea. Vi tar en båttur på Genesaretsjøen og drar opp til Saligprisningenes berg, der han holdt ”Bergprekenen” og mettet 5000. Nede ved Tabgha, på stranden der Jesus kalte de disiplene og igjen møtte dem etter oppstandelsen, feirer vi gudstjeneste. På vei tilbake til Tiberias stopper vi i den nylig utgravde byen Magdala (Maria Magdalena). 

Dag 5 Nasaret
Lørdag 25.mai drar vi til Tzippori, det romerske sentrum i Galilea på Jesu tid, 6 kilometer fra Nasaret. Kan det hende Josef som bygningsmann arbeidet her, og at hans sønn Jesus var med ham? Vi fortsetter med Nasaret, besøker Midtøstens største katedral, Bebudelseskirken, og tar tid til vandring i byens sentrum. Nasaret er i dag en palestinsk by, med et flertall av muslimer, men også byen med flest kristne i Israel. En gruppe kristne har gjenskapt et lite stykke Nasaret slik det var på Jesu tid, og omvisning her avslutter dagens utflukt

Dag 6 Øvre-Galilea og Golan 
Søndag 26 mai skal vi opp i høyden, oppleve Øvre-Galilea med dets palestinske landsbyer og jødiske kibbutzer. Safed er én av de fire byene i Det hellige land med kontinuerlig jødisk bosetting fra Jesu tid og frem til i dag. Fra Safed drar vi langs grensen til Libanon og krysser over Huledalen til Banjas, til Caesarea Filippi. Det var her Peter kom med sin bekjennelse til Jesus: ”Du er Messias, den levende Guds Sønn!” Vi fortsetter ved foten av Hermon-fjellet og kjører over Golan-høydene og via byen Qatzrin tilbake til Tiberias.

Dag 7 Reiser mot Jerusalem
Vi bryter opp fra Tiberias og drar først gjennom Samaria. Vi stopper i Nablus, ved Sykars brønn der Jesus samtalte med en samaritansk kvinne og mange samaritaner kom til tro på ham. Derifra drar ned i Jordan-dalen, til Jeriko og Dødehavet, 400 meter under havets overflate. Vi stopper ved utgravningene av det gamle Jeriko, passerer Qumran og får anledning til et bad i Dødehavet. Vi drar opp til Jerusalem gjennom Juda-ørkenens ville landskap, og stopper på Skopus-fjellet med utsikt over Den hellige by.  

12 dagers festreise til Jordan, Israel og Vestbredden med biskop Ole Chr. Kvarme som guide! 21 mai til 1 juni 2019.

 

Dag 8 Gamlebyen Jerusalem 
Vi begynner på Oljeberget, med Jesu inntog i Den hellige by. Vi går til fots nedover berget og stopper i ”Dominus Flevit -  Herren gråt-kirken”. Ved foten av berget, nede i Kedron-dalen, kommer vi til Gethsemane og samles under de gamle oliventrærne i denne hagen. Deretter går vi opp til Bethesda-dammen og kirken som er oppkalt etter Marias mor og Jesu mormor, Anna-kirken. Derifra følger vi den gamle ruten for Via dolorosa frem til Den hellige gravs kirke, eller som vår ortodokse søsken kaller den: Oppstandelseskirken. Vi avslutter vår vandring med et besøk i den lutherske ”Forløser-kirken” like ved.

Dag 9 Gamlebyen Jerusalem
Den andre dagen i Jerusalem drar vi til Sion-høyden i den vestlige utkant av Gamlebyen. Det var her Jesus feiret påskemåltidet med sine disipler kvelden før han gikk veien til Golgata, det var her Ånden kom over disiplene på pinsedag, og her hadde den første kristne menighet i Jerusalem sitt sentrum. Fra Sion-høyden går vi gjennom det jødiske kvarteret ned til Klagemuren, og vi får gå på de samme trappene som pilgrimene da de skulle inn på tempel-området på Jesu tid. På ettermiddagen tar vi turen til Israels museum og modellen over Jerusalem slik byen var i det andre tempels tid.   

Dag 10 Betlehem
Torsdag 30.mai er Kristi himmelfarts dag, en god dag å markere at han først kom ned til oss. Vi drar til Betlehem og bruker tid i Fødselskirken og på Krybbeplassen. Vi besøker den lutherske kirken der, Christmas Church, og dens internasjonale senter. I Beit-Sahour, på Hyrdemarkene får vi oppleve noe av gjeter-kulturen den gang, lytte oss inn i englesangen julenatt og samtidig kjenne på noe av smerten i dagens politiske situasjon. Tilbake i Jerusalem avslutter vi dagen med en samling i Gordon´s Golgata, i Hagegraven.

Dag 11 Den nye delen av Jerusalem
Vår siste dag i Jerusalem: Gjennom byens nyere bydeler og ut til Yad VaShem: museum og minnested for Holocaust og de seks millioner jøder som Det tredje rikes brutale dødsindustri tok livet av. Derifra drar vi inn til Vest-Jerusalems sentrum med god tid til å vandre på egen hånd der eller inn i Gamlebyen. Sent på ettermiddagen blir det mulig å oppleve hvordan sabbaten ønskes velkommen ved Klagemuren.

Dag 12 Hjemreise

Påmeldingen til denne reisen er avsluttet eller reisen er utsolgt! 

Se info om andre turer på www.gulsrudreiser.no eller ta kontakt med oss! 

Mvh Gulsrud reiser 

33801700

 

Gulsrud booking

33 80 17 00


Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Kontakt oss

Vi booker kun grupper over 20 personer
Powered by Cornerstone