Oberammergau + Luther + Bach!

Oberammergau + Luther + Bach!

 

Bli med Martin Alfsen på en 8 dagers opplevelsesrik busstur til pasjonsspillet i Oberammergau. På veien vil vi også ta deg meg inn i Martin Luther og Johann Sebastian Bachs spennende liv!

Helt siden år 1634 etter Kristus har lokalbefolkningen gjennomført spillet i Oberammergau; en nesten 400 år lang tradisjon. I 2022 settes pasjonsspillet opp for 42. gang. Kun hvert tiende år kan man få oppleve dette i Oberammergau. Rundt 2 000 personer deltar i produksjonen der godt over 1 000 personer er medvirkende på scenen. I løpet av 2020 skal det gjennomføres 102 oppsettinger med plass til 5 000 tilskuere hver kveld. Dette gjør at over en halv million mennesker fra hele verden vil kunne oppleve pasjonsspillet i 2020.

DATO FOR REISEN: 20. - 27. september 2022
PRIS FOR DENNE REISEN ER KR. 15 900,-

Dette er en busstur, som starter i Oslo. Reisen går så videre til Gøteborg hvor vi at nattseilas til Kiel. Derfra går turen til Eisenach, som er fødebyen til Johann Sebastian Bach og som også spiller en viktig rolle i historien om Martin LutherVi er to netter i Eisenach før vi kjøre ned Romantische Strasse og innom  de vakre middelalderbyene Rothenburg og Dinkelsbühl og ender i Kempten hvor vi overnatter. Turen har så kommet til Oberammergau og det fantastiske Pasjonsspillet. Etter å ha overnattet i området rundt Oberammergau kjører vi nordover igjen og stopper i Leipzig hvor Bach skrev mange av sine største verk. Siste dag kjører vi mot Kiel og får med oss City groose market i Kiel før vi tar fergen tilbake til Gøteborg. Sluttetappen er Gøteborg Oslo. 

Oberammergau + Luther + Bach!

Martin Alfsen er komponist og tekstforfatter og står bak rundt 300 sanger som mange kjenner og har sunget! Han har også skrevet flere større verk. Martin har selv skrevet pasjonsverket «7 døgn i Jerusalem» I 2002 skrev Martin boken «Jesus i musikken» som dokumenterer hvordan personen Jesus har inspirert mange av de mest innflytelsesrike komponister og musikere gjennom tidene. Johann Sebastian Bach er et eksempel på dette.

Alle som melder seg på denne reisen vil få boken tilsendt!
 

Martin snakker flytende tysk og kjenner landet meget godt etter å ha turnert i landet i flere tiår.  

 

PROGRAM

Dag 1 – tirsdag 20. september

Kl. 13 - 16.30 Oslo - Gøteborg

Reisen starter i Oslo med en hyggelig busstur til Gøteborg. Der tar vi ferge til Kiel som ankommer morgenen onsdag. Det blir sosialt samvær og middag på fergen.

Overnatting og middag på fergen. 

Dag 2 – onsdag 21. september

Busstur Kiel - Eisenach 4 t 45 min

Lunsj i Hildesheim 

Fra kl. 16 - 18 Foredrag ved Martin Alfsen : Martin Luther og Johann S. Bach.
Fritid i Eisenach etter foredraget. 

Overnatting og middag på hotell i Eisenach

Komponisten J.S. Bach ble født i Eisenach i 1685. 164 år tidligere hadde den fredløse Martin Luther søkt tilflukt i borgen Wartburg i denne byen. Her skrev han den første oversettelsen av Det nye testamente til tysk. Martin Alfsen tar oss med inn i reformatorens store betydning for Bachs musikk med historiefortelling og musikkeksempler.

Oberammergau + Luther + Bach!

Dag 3 – torsdag 22. september

Denne dagen tilbringer vi i vakre Eisenach. Byen har mye vakker arkitektur og spennende historie. Vi besøker borgen Wartburg, Lutherhaus og Bach Haus, som er verdens største museum om Johann Sebastian Bach. Vi spiser lunsj i gamlebyen.

Overnatting og middag på hotell i Eisenach

Dag 4 – fredag 23. september

Kl. 09 - 17  kjører Romantische Strasse til Kempten

Denne dagen kjøre ned Romantische Strasse og innom de vakre middelalderbyene Rothenburg og Dinkelsbühl før vi overnatter i Kempten.

Rothenburg ob der Tauber er en by i Landkreis Ansbach i distriktet Mittelfranken i den tyske delstaten Bayern. Navnet betyr Rothenburg over Tauber, dvs. byen skuer over elva Tauber. En nesten intakt middelaldersk byarkitektur som er omkranset av de opprinnelige bymurene, har sikret den plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen hadde per juni 2011 et innbyggertall på 10 930. (kilde Wikepedia) 

Dinkelsbühl er en by i den tyske delstaten Bayern. Byen har et areal på 7519 km², og har 11 546 innbyggere (2011). Byen er en av de best bevarte middelalderbyene i Tyskland. Det er kun tre byer som i dag fremdeles har en komplett mur rundt seg, de er foruten Dinkelsbühl Nördlingen og Rothenburg ob der Tauber. Murene rundt byen har fire porter med tårn, og disse er i hovedsak intakte. Bolighusene er for det meste bindingsverkshus.

Foredrag av Martin alfsen etter middag: ”Pasjonshistorien i musikken – fra Johann Sebastian Bach til Andrew Lloyd Webber” Gjennom fortelling, bilder og musikkeksempler får vi et tankevekkende inntrykk av inspirasjonskraften som ligger i dette budskapet.

Overnatting og middag på hotell i Kempten

Dag 5 – lørdag 24. september

Busstur til Oberammergau ca 1 time
Lunsj i Oberammergau før spillet starter. 

Pasjonsspillet starter kl 13.30 og varer til 21.30 med en tre timers middagspause i løpet av spillet. (kategori 1 – billetter)

Overnatting i omegn rundt Oberammergau

Oberammergau + Luther + Bach!

Dag 6 – søndag 25. september

Kl. 09 - 15 Oberammergau - Leipzig 4 t 55 min

Kl. 12 - 13 Lunsj Röthenbach an der Pegnitz

Kl. 15 - 18 Martin Luther og Johann S. Bach. Vi besøker Thomaskirche  i Gamlebyen der Bach hadde sin lengste periode og de største verkene ble skapt. Luther talte også i denne kirken. Det blir også et musikalsk program for oss denne kvelden.

Overnatting Leipzig

Dag 7 – mandag 26. september

Kl. 09 - 15 Busstur Leipzig – Kiel 

Kl. 12 - 13 Lunsj på veien

Kl. 15 - 17 Vi besøker City grosse market, Kiel

Overnatting og middag Stena Line avreise kl. 18.45 - ankomst Gøteborg 09.15

Dag 8 – tirsdag 27. september

Kl. 09.15 - 13 Gøteborg - Oslo 3 t 15 min

Detaljer om reisen

Pris: Kr. 15.900,- per person i dobbeltrom *
Dato: 20. - 27. september 2022
Busselskap: Vi kjører flott turbuss fra Geilo turbusser.
Bosted: Dette er ikke booket foreløpig og vi vil komme tilbake til dette. 
Inkludert i prisen:  All transport, overnatting på hotell/ferge syv netter, frokost og middag alledager, alle inngangsbilletter, billett til Pasjonsspillet i Oberammergau med kategori 1-seter og norske reiseledere. 
Ikke inkludert i prisen: Reiseforsikring, eventuelt enkeltromstillegg på kr. 2900,-, lunsjer, drikke til måltidene, tips til sjåfører og hotellbetjening. 
Det er begrenset med plasser til disse vilkårene. 

* Spesielle vilkår for reisen 
FORBEHOLD OM PRISENDRINGER 
Prisene på denne reisen ble satt våren 2021. Dersom det blir vesentlige forandringer i transportprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av transportskatter eller lignende. Se for øvrig våre standard reisevilkår. Herunder våre avbestillingsregler. 

Ta kontakt dersom du har spørsmål! post@gulsrudreiser.no

FOR Å KOMME TIL PÅMELDINGSSKJEMA TRYKK HER
 

 

Kontakt oss gjerne! 

Gulsrud booking

Gulsrud leirsted

33 80 17 00

Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Følg oss på Sosiale medier! 

Gulsrud booking på Facebook

fb.me/gulsrudbooking

Gulsrud leirsted på Facebook 

fb.me/gulsrudleirsted

 

Powered by Cornerstone