Nærområdet

Nærområdet

Midtbygda skole – Fritidspark og idrettshall

Midtbygda skole er en oase for aktive barn og ungdom! Skolen har et stort uteområde som innbyr til lek og spill; stor skaterampe, kunstgressbane, ballbinge, flotte klatretrær, turnapparater, sandkasse m.m.

Det er også mulig å leie Mitbygdahallen for aktiviteter.

Røykenbadet

6 minutter med bil fra Storstua ligger det nye Røykenbadet.

I den moderne bade- og svømmehallen er det fem ulike bassenger:

  • Ett 25-meters basseng med seks baner
  • Ett stupebasseng med tårn på en, tre og fem meter
  • To opplærings- og terapibasseng oppvarmet til 34 grader. Det ene med skråbunn og boblebenk, det andre med heve- og senkbar bunn
  • Barnebasseng som ligger ved kafeteriaområdet

I tillegg er det:

  • 60 meter lang vannsklie
  • Felles badstue med naturutsikt
  • Utvendig velværeområde med kuldekulp, boblebad og solsenger
  • Mulighet for flytende hinderbane (Wibit)
  • Annet utstyr og leker
Nærområdet

 

 

 

 

 

 


 

Nærområdet

 

 

 

 

 

 

 

 

Nærområdet


 

 

 

 

 

 

 

 

Tusenfryd

Alle kjenner til fornøyelsesparken Tusenfryd! Det er bare 25 minutter med bil til Tusenfryd.

Hernestangen - friluftsområde på Jerdal

Hernestangen og Jerdalsstranda er et universelt utformet friluftsområde sørvest i kommunen - en lun vik og en tange som strekker seg ut i Drammensfjorden. Her finnes gamle hus og tun typisk for småbruk, luftige bjørkelunder, gressletter og lang strandlinje. Hernestangen ligger sørvendt og har sol fra morgen til kveld. 

Området har scene, gangveier, fiskeplasser, grillplasser og tilgang til småbåthavn. Det finnes toalettanlegg, kiosk, parkering og noe bussforbindelse langs Grimsrudveien.

Badeplasser i Røyken

Det finnes gode bademuligheter rundt om i Røyken. Ved Drammensfjorden ligger, Hernestangen og Jerdalsstranda, Hyggen og Lahellholmen. Ved Oslofjorden ligger blant andre Høvikvollen, Nærsnesbukta, Ramton Camping, Skogsborg og Beston.

Hernestangen og Jerdalsstranda, Røyken
Hernestangen er en odde som strekker seg ut i Drammensfjorden med gamle hus og tun typisk for småbruk. Her er det mye ettermiddagssol, luftige bjørkelunder, gressletter og lang strandlinje. Toalettanlegg, kiosk, parkering og bussforbindelse langs Grimsrudveien. 
Kart 

Hyggen, Røyken
Badeplassen ligger lunt inne i en stor bukt som en del av Hyggen sentrum nær kiosk og buss. Området er trangt med lang sandstrand, store piletræt og gråor. Toalettanlegg. 
Kart 

Høvikvollen, Røyken
Høvikvollen er et mye brukt friområde med fine strender og gressletter. I området er det 4 forskjellige isdammer, tufter etter flere isstillinger, frodig vegetasjon og fine turmuligheter. Området ligger godt tilgjengelig fra Sundbyveien med stor parkeringsplass. Området er barnevennlig og handikapvennlig. Toalett anlegg, drikkevann, stupebrett og bussforbindelse langs Sundbyveien. 
Kart 

Lahellholmen, Røyken
Eneste øya i Drammensfjorden med gangforbindelse over. Fjellrabber, svaberg og en liten sandstrand. Toalettanlegg, liten brygge, parkering og bussforbindelse langs Grimsrudveien. 
Kart 

Nærsnesbukta, Røyken
Nærsnesbukta er et stort friområde som ligger vest for tettstedet Nærsnes på nedsiden av Sundbyveien. Området er forholdsvis urørt med en lang og variert kystlinje med frodig vegetasjon og kulturminner spesielt fra istiden. Området nærmest tettstedet er mest brukt med gresslette, svaberg og sandstrand. Toalett, søppelstativ på området. Nærbutikk og bussforbindelse langs Sundbyveien. Egen parkeringsplass snart ferdig. 
Kart 

Ramton Camping
En hyggelig familiecamping i naturskjønne omgivelser ved fjorden. Det er 320 sesongcaravanplasser, flotte teltplasser,4 utleiehytter og 5 leiligheter, dagligvareforretning med blant annet ferske bakervarer, melk, frukt og grønnsaker. På restauranten Ramton Brygge serveres forfriskninger, lunsj og middag. Familievennlig badestrand. 
Kart 

Kyststien

Kyststien i Røyken går langs fjorden fra Slemmestad til Sæthre i Hurum.

Her er noen av severdighetene langs stien.

Kirkerudfjellet: Et fint utsiktspunkt med benk. Her ser du til Oslo og Drøbak.

Nærsnes: Med sine hvite hus og sørlandsidyll er dette et populært boområde. Rundt 1870-1880 var Nærsnes det største tettstedet i Røyken pga. isdrift, teglverk, steinindustri og seilskutebygging. Nærsnesbukta var senteret for iseksport i Røyken fra 1850 og 100 år fremover.

Ramton: En av Norges første organiserte campingplasser, anlagt i 1931. Her finnes bl.a. et privat gårdsmuseum med minner fra isdriften.

Høvikvollen: Et av kommunens største offentlige badeområder. Her er det gressletter, sandstrand og svaberg. En av de mange perlene ved kysten vår. Rester av utskipingsanlegg viser et tidligere senter for iseksport.

Volodden hytteområde: Med arkitektur fra 30-åra og Demmeskilodden.

Fagertun: Bygget i 1902 som sommerpensjonat. Siden gamlehjem, og er i dag et aktivt utleieobjekt.

Båtstø: Et lite tettsted med noen aktive fiskere. Molo bygget av granittblokker beregnet til Hitlers seiersmonument. Spor etter istiden ved Lasteberget, som i dag er friområde.

Blåhellaveien: Blåhella kystsamling holder til ved et naust ved stien. Åpningstider er oppslått på husveggen.

Åros: Groelva som munner ut i fjorden er en yndet elv for sportsfiskere. Her går både laks og sjøørret. Oppe langs elva var det tidlig industri. Ved Verven, som i dag er offentlig badeplass, var det båtbyggeri.

Skogsborg: Tidligere gårdsbruk, kjøpt av Slemmestad arbeiderforening til feriehjem for sine medlemmer. I dag er Skogsborg en stiftelse. Hovedhuset er restaurert og er et attraktivt selskapslokale. Et fint friområde med Bestonstranda, som er en offentlig badeplass.

Dampskipskaier i Røyken: Fram til 1962-63 traffikerte rutebåter mellom Askerlandet og Oslo. I den forbindelse var det anlagt en del kaier/brygger for denne trafikken. Noen av bryggene består i dag, noen er det rester av og andre er helt borte. Røykens anløpssteder var: Slemmestad-Norstrand-Nærsnes-Svaberg-Ramton-Båtstø-Åros-Killingholmen og Skogsborg

 

 

Kontakt oss gjerne! 

Gulsrud booking

Gulsrud leirsted

33 80 17 00

Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Følg oss på Sosiale medier! 

Gulsrud booking på Facebook

fb.me/gulsrudbooking

Gulsrud leirsted på Facebook 

fb.me/gulsrudleirsted

 

Powered by Cornerstone