Aktiviteter - sommer og vinter

Sommer- og høstaktiviteter

Legger du noen sommerdager hit til Bergsjøområdet, kan du la deg friste av milevis med merkede turstier og gode sykkelveier i levende stølsmiljøer på høyfjellet.

På flere av stølene kan du unne deg smaken av ekte stølskost og kanskje får du møte både budeia og busetningen. Her finner du også mange forskjellige fjellvann, der du kan bade eller prøve fiskelykken.

Lenker til opplevelser i nærområdet

I tillegg til mangfoldet av muligheter i direkte tilknytning til Fjellstua, er det kort avstand til enda flere gode opplevelser:

Nederst i denne artikkelen finner du forslag til dagsturer i området. 


Aktiviteter - sommer og vinter

Vinteraktiviteter 

I Bergsjøområdet er det ca 150 km merka og preparerte skiløyper med doble spor og skøytetrase som loser deg gjennom vakre høyfjellsterreng.

Samtidig er det kort avstand til både Skarslia Ski- og Akesenter og Ål Skisenter – vi tilbyr fri transport morgen og kveld. Skarslia har også en av landets beste kjelkebakker.

I Rødungen, som er et av landets beste isfiskevann, kan du fange storfisken.

Rolige fjellveier innbyr til både sparkturer og kanefart, mens de åpne viddene er fristende til hundekjøring, kiting og skiseiling.

Preparerte skiløyper - "live oppdatering"


Utflukter og dagsturer

Med den flotte beliggenheten, midt i et av Norges vakreste fjellområder, er avstanden kort til en rekke attraksjoner i nærområdet…

Her finner du en oversikt over noen av mulighetene, samt forslag til kombinasjon av ulike opplevelser.

Til alle turene er det mulig å bestille guide og servering for grupper.

I Eivind Fredlaus sine fotefar - Iungsdalen

I 1719 ble Eivind Gudbrandsgard dømt fredløs etter å ha drept nabokaren med kniv. I 20 år levde Eivind av det naturen i Skarvheimen tilbød han, før en lærdøl tok livet hans. Nå kan dere bli kjent med historien om Eivind og ikke minst den vakre naturen i Iungsdalen. En flott tur i fantastisk natur, med spennende fortellerteater. Buss til Toviken. 3 km gange eller båt til Iungsdalen. Guiding og fortelling med servering i gammel steinbu.

Dagstur

Stølsbesøk i Fagerdalen

Langs fjellvegen til Hovet finner du Fagerdalen støl. Her serveres tradisjonskost i ombygd fjøs, supplert med gode historier fra både stølen og nærområdet.

Halvdagstur.

Guidet tur til Djup og Toviken

Guidet tur gjennom vakre og fortryllende fjellterreng. Lett vandring og bærplukking om sesongen tilsier dette. Servering av kaffe, lapper og annen tradisjonell hallingkost.

Halvdagstur

Guidet fjelltur

Vi guider dere til en av fjelltoppene i nærområdet. Turmål bestemmer vi utfra gruppens fysiske evner. Servering av kaffe med tilbehør.

Halvdagstur

Hallingdal Natur- og Miljøsenter - Vats

Hallingdal Natur- og Miljøsenter viser naturen og dyrelivet i fjellheimen rundt Bergsjøområdet. Enestående veidescener med utstoppede dyr i naturlige element. Omvisning med innføring i fjellheimens fauna og flora.

Halvdagstur

Torpo Stavkyrkje

Torpo Stavkyrkje er den eneste bevarte stavkirken i Hallingdal. Den ble bygd og viet til St. Margareta i 1192. Omfattende malerier i originale farger fra 1200-tallet.

Halvdagstur

Ål Stavkyrkjemuseum

Utstilling av dekorerte planker og annet invetar fra den opprinnelige stavkirken som ble revet i 1880. Egen utstilling forteller om stavkirken både i Ål og andre steder i landet.

Halvdagstur

Ål Kulturhus

Med kafè, Galleri Syningen, Rolf Neschmuseet og Hallingroseutstilling, er Ål Kulturhus verdt å besøke

Halvdagstur

”Frå kolgrop til robot” - Geilo

Forestillingen ”Frå kolgrop til robot” viser den industrielle utviklingen hos kniv- og verktøyprodusentene på Geilo. En artig og lærerik forestilling med humoristiske vinklinger.

Halvdagstur

Eventyrgarden Huso - Hemsedal

Eventyrgarden Huso ligger 870 m.o.h. med flott utsikt mot Hemsedalsfjellene. Gården har over 20 bygninger som spenner fra vikingetidens høvdingehus, hallingtun fra 1800-tallet med gjestehus i sveitserstil samt moderne leiligheter og hytter i hallingstil. Omvisning, multimedieshow som viser vannkraftens betydning for Hallingdal og serveringsmuligheter

Dagstur

HallingGlass - Gol

Se glassblåserne utforme spennende kunstglass og hør deres fortellinger om arbeidet. Fabrikkutsalg.

Halvdagstur

Skinnfellmakern - Gol

Ta del i den gamle og erverdige skinntrykkerkunsten. Innføring i skinntrykk og fortelling om gamle tradisjoner, historier og skrømt fra Hallingdal. Utsalg av skinntrykte varer som skinnfeller, klær, souvenirer osv.

Halvdagstur

Gardnos Meteorittkrater - Nesbyen

Gardnos Meteorittkrater er et nedslagskrater etter en meteoritt som falt ned fra verdensrommet for ca 650 millioner år siden. Meteoritten hadde en diameter på omtrent 250 meter. Omvisning, naturstier og informasjonssenter.

Halvdagstur.

Hallingdal Museum - Nesbyen

Hallingdal Museum fra 1899 er et av landets eldste friluftsmuseum. 29 antikvariske bygninger og 30000 gjenstander som representerer hele regionen. Museet har også permanent utstilling som viser natur og kultur i Halingdal. Muligheter for omvisning.

Halvdagstur

E.K.T Langedrag - Tunhovd/Nesbyen

Bli kjent med dyrene og menneskene fra TV-serien ”Livet på Langedrag”. Opplev ulv, gaupe, fjellrev og mange andre ville og tamme dyr på denne fantastiske fjellgården - 1000 moh. Muligheter for omvisning og servering.

Dagstur

Vassfaret Bjørnepark - Flå

Vassfaret Bjørnepark er en dyrehage som viser dyr og natur fra Vassfaret. Hovedattraksjonen er bjørn, men du kan også se elg, rådyr, fugler og husdyr. Muligheter for omvisning og servering.

Dagstur, gjerne i kombinasjon med ankomst/avreise for grupper fra østlandsområdet.

Flåmsbanen og Hardangervidda

Kombiner en kjøretur over fjellet til Aurland og Flåm. Besøk Otternes Bygdetun med hele 27 middelalderbygg før dere lar Flåmsbanen føre dere oppetter fjellsidene til Myrland. Ta Bergensbanen over Nord-Europas største høyfjellsplåta, Hardangervidda, tilbake til Ål stasjon der bussen venter.

Dagstur

Eidfjord og Hardangerfjorden

De norske fjordene er kåret til et av verdens vakreste reisemål. I løpet av en dag kan du oppleve en av den fantastiske Hardangerfjorden. Se Vøringsfossen, ta Trolltoget langs gamleveien i Måbødalen, besøk Hardangervidda Natur- og Villmarkssenter, ta turen til fruen på Kjeåsen eller bare nyt utsikten fra bussvinduet.

Dagstur

Turforslag - kombinasjon av muligheter

Kirkerunden

Start turen med å besøke Torpo Stavkyrkje, for deretter å ta turen innom Stavkyrkjemuseet og kulturhuset på Ål. Dagen avsluttes med omvisning i Rødungen Fjellkirke.

Fanitullvegen

Fanitullvegen går på høyfjellet mellom Leveld og Hemsedal. Kjøreturen er en opplevelse i seg selv, men kan godt kombineres med besøk både på Eventyrgarden Huso, HallingGlass og Skinnfellmakern.

Nesbyen og Langedrag

En tur til E.K.T Langedrag kan kombineres med å besøke både Gardnos Meteorittkrater og Hallingdal Museum.

Støl- og robotrunden

Kombiner et stølsbesøk på Fagerdalen med forestillingen ”Frå kolgrop til robot”. Dette blir en fin rundtur med stort spenn i både natur- og kulturopplevelser.

 

Kontakt oss gjerne! 

Gulsrud booking

Gulsrud leirsted

33 80 17 00

Ring oss eller send en e-post, så tar vi mer enn gjerne en leirprat med deg. Vi prøver etter beste evne å hjelpe dere og imøtekomme deres ønsker. Vi er JA-mennesker som ønsker å gi dere et godt tilbud på gode opplevelser.

Trykk her for å lese Gulsrud Bookings personvernerklæring.

Følg oss på Sosiale medier! 

Gulsrud booking på Facebook

fb.me/gulsrudbooking

Gulsrud leirsted på Facebook 

fb.me/gulsrudleirsted

 

Powered by Cornerstone